Vorig jaar had ik er al een begin mee gemaakt, maar ik heb de afgelopen tijd nog wat verder gewerkt aan de mobiele versie van IJshockey.com (in dit geval de nieuwssite; niet het forum). Er zijn een aantal dingen veranderd...

Als http://www.ijshockey.com nu met een mobiel apparaat wordt benaderd, dan wordt de bezoeker automatisch naar de voorpagina op http://m.ijshockey.com geleid. Tot nu toe moest je de mobiele site direct benaderen, of bovenaan de site op een link klikken. Nu gebeurt dit dus automatisch. Je hebt dan alsnog wel de keuze om - helemaal onderaan de pagina - toch te kiezen voor de volledige site. Wanneer een nieuwsartikel met een mobiel apparaat wordt geopend, dan wordt de bezoeker ook automatisch naar de mobiele versie van het bericht geleid. Dit is vooral handig voor links die via een mobiel worden gevolgd vanuit Twitter, Facebook etc. Mobiele bezoekers die toch liever de volledige site zien kunnen dat gewoon via http://www.ijshockey.com/index/ blijven doen.

Daarnaast is de lay-out wat verder bijgewerkt. Links hebben meer ruimte gekregen en zijn nu makkelijker klikbaar. Daarnaast zijn ook de icoontjes voor het delen op sociale media nu ook in de mobiele artikelen te gebruiken. Op de teampagina's zijn alle spelers te vinden, geordend op positie en daarbinnen alfabetisch. De spelerspagina's zelf bevatten basisinformatie; voor de statistieken kun je doorklikken naar de volledige pagina op IJshockey.com. Op de voorpagina staat ook een stand, maar we moeten even kijken hoe de breedte daarvan zich gaat houden als er wat wedstrijden zijn gespeeld. Het kan zijn dat die nog wat aangepast moet worden.

Mochten jullie vragen hebben over deze versie van de site, dan kun je die in deze thread stellen. Alternatief kun je me natuurlijk een PM sturen.